Hjælp – vi skal snart til stævne.
Åhhh – hvordan er det nu lige?
Alle de spørgsmål jeg har:
- Kan mit barn starte denne klasse igen eller er det ikke lovligt iflg. DRF’s OUT-regler?
- Må mit barn ride med sin nye fine stævnejakke med bling-bling, som hun er SÅ glad for?
- Og hvordan er det lige med vores underlag med logo på?
- Hvis hun bliver syg – kan vi så få refunderet stævnegebyret? 100 % eller 50% eller intet?
- Hvor mange gange må en rideskolepony gå til et stævne og i hvilke sværhedsgrader?
Og det kan være en jungle at finde rundt i reglerne, som DRF har udstukket.
Det kan være svært for de urutinerede ryttere og forældre at spørge om råd, uden at lyde dum. Eller uden at føle sig dum… eller frygte for dumme og sårende kommentar på de sociale medier. Men husk på – ingen spørgsmål er dumme – der er kun dumme svar.
Hvor finder du reglerne til stævner henne?
Starter du til et stævne i en klub, der er medlem af DRF – gælder DRF’s regler. Få klubber er ikke med i DRF og her kan der være individuelle regler. Her vil det være en god ide at spørge klubben til råds.
På DRF’s hjemmeside kan man finde deres reglementer. Det kan være lidt forvirrende at finde frem til dem – så jeg lægger nogle links ind her i bloggen.
Fællesbestemmelser gældende fra 1/1-22
Diciplinreglementer gældende fra 1/1-22:
Under diciplinreglementer finder du alle reglementer for dressur, spring, military, distance, voltigering, multi, pararidning (tillæg). Det er også her du finder en hjælp til godkendt og ikke-godkendt udstyr til dressur og spring.
Hvem holder øje med, at vi overholder reglerne?
Ja, det er en jungle – men det er også rytterens (eller forældrenes) ansvar at sætte sig ind i reglerne og overholde dem. Det er dit ansvar, om du må starte den pågældende klasse eller ej. DRF checker dig ikke. Rideklubberne / stævnearrangørerne gør det heller ikke. MEN derimod kan der være nogle ryttere / forældre, der checker dine resultater… og SÅ falder hammeren, hvis du starter ulovligt.
Men desværre er der også nogle, der bliver uskyldigt ramt her. For f.eks. OUT-reglerne kan være lidt kryptiske og ikke nemt for de ”almene” forældre eller børn. Og det kan være meget ubehageligt at blive beskyldt for at starte ulovligt, hvis det ikke er tilfældet.
Har du læst reglementet inden du deltager til et stævne?
Og har du læst og forstået reglementet, skal du stadig checke, om der er kommet tillæg siden sidst.
Det kan være en stor mundfuld at læse et dressur-reglement igennem på 49 sider, hvis man har et barn, der skal starte en lille klasse i sin lokale rideklub. Og skal barnet så ride en lille springklasse dagen efter i samme klub, skal man i gang med et springreglement på 78 sider. Hovsa, ja her skal der så også lige læses et tillæg på 6 sider. (Dette er p.t. aktuelt dags dato).
For nogle er dette indlysende læsning.
MEN for nogle er det altså volapyk med volapyk på.
Reglement-kursus?
I et opslag på FB læste jeg for nyligt, at flere udtrykte forvirring omkring nogle regler og der var også nogle, der efterspurgte kurser, hvor de (forældrene) kunne deltage og lære om reglerne. Hvor er det bare super med engagerede forældre. Der ville også her være en god mulighed for dem at spørge de rigtige personer, hvis der var brug for det. Men er der nogle klubber, der tilbyder denne form for kursus? Eller gør DRF?
Hvis du har oplysninger om ”DRF reglement”-kursus, må du meget gerne smide en note her på bloggen. Så kan du være med til at hjælpe andre.
Her til sidst vil jeg sende god karma til alle ryttere og deres forældre. Lad jer ikke slå ud af regler, I ikke lige har helt forstået. Spørg løs i din lokale rideklub, bestyrelsen eller tag kontakt til DRF. Klik her for kontaktdetaljer til DRF’s udvalg.
Jeg ønsker jer alle en masse gode stævner og husk at være gode ved hinanden og jeres ponyer / heste.
Leave a Reply